Menjava olja - avtomatski menjalnik

Submitted by actit on Pet, 12/10/2021 - 09:14

menjava olja avtomatski menjalnik

 

Menjava olja - avtomatski menjalnik

Za avtomatske menjalnike na splošno velja, da potrebujejo veliko več vzdrževanja kot robotski menjalnik – sem spada tudi menjava olja. Avtomatski menjalnik je namreč zaradi svoje precej zahtevne zgradbe in kompleksnega delovanja, veliko bolj podvržen različnim obrabam, kot ročni menjalnik. Kako pogosta je torej potrebna menjava olja? Avtomatski menjalnik bo zagotovo veliko pogosteje potreboval tudi menjavo olja, ki pa je tudi veliko bolj kompleksna. Zato izberite kakovostnega izvajalca, ki bo olje zamenjal po vseh standardih. Svojega prijatelja na štirih kolesih zato zaupajte našim strokovnjakom – poleg vseh licenc in certifikatov, se lahko pohvalimo z vrhunsko servisno storitvijo in korektnim odnosom do naših strank. 

Pozor, pomembno – na kaj morate biti pozorni

Za avtomatske menjalnike velja, da imajo servisni interval menjave olja predpisan s strani proizvajalca. Vseeno pa strokovnjaki svetujejo, da se menjava olja v avtomatskem menjalniku BMW opravi po približno 60.000 prevoženih kilometrih. Ne, ne velja to le za BMW vozila, tokrat je namreč mišljen avtomatski menjalnik, ki je izdelan in uporabljen v BMW vozilih. 

Na kar morate biti še posebej pozorni pri avtomatskem menjalniku je izbira ustreznega olja. V primeru, da izberete napačnega, lahko namreč pride do okvare menjalnika. Vsak avtomobil ima svojo identifikacijsko knjižico v kateri piše, katero olje je primerno. Če teh podatkov ne najdete, ne delajte ničesar na svojo roko, ampak obiščite strokovnjaka za avtomatske menjalnike. Ta vam bo znal povedati, ali je že potrebna menjava olja. Avtomatski menjalnik je namreč tako kompleksen, da lahko že najmanjša napaka vodi v njegovo okvaro.

Menjava olja v avtomatskem menjalniku BMW je tako mogoča le ob uporabi posebnih naprav, ki istočasno izčrpajo staro olje in dolijejo novo. Obstajajo celo menjalniki, kjer se mora menjava olja narediti v sklopu večih delnih menjav, sicer pride do okvar. Tak menjalnik pa je seveda treba prepoznati. Verjetno se sedaj strinjate, da je bolje če je menjava olja v avtomatskem menjalniku BMW (in seveda tudi pri vseh ostalih) zaupana strokovni mehanični ekipi. Ravno naš avto servis pa je specializiran serviser za avtomatske menjalnike.
 

Olje, ki se ne obrablja? 

Ne nasedajte! Čeprav vam bo marsikateri proizvajalec želel prodati zgodbo o vgrajenemu avtomatskemu menjalniku, ki se ne obrablja, temu enostavno ne verjemite. Ne glede na to, kako dober avtomatski menjalnik ima vaše vozilo, bo vsake toliko nujna tudi menjava olja. Avtomatski menjalnik jo zahteva celo pogosteje kot ročni. Olje v avtomatskem menjalniku je namreč izredno obremenjeno, zato po določenem času izgubi svoje mazalne in hladilne lastnosti. Če boste torej želeli uživati v brezhibni vožnji, bo menjava olja v avtomatskem menjalniku BMW nujno servisno opravilo. 

Zato vam polagamo na srce, da se nikoli ne zadovoljite z precej neverjetnim odgovorom proizvajalca vašega vozila, da je ravno vaš avto tisti srečnež, ki ima vgrajen avtomatski menjalnik, ki ne potrebuje vzdrževanja. Kljub vsemu tehnološkemu napredku, se še ni našel tak junak, ki bi razvil olje, ki se ne obrablja.

Metoda TIT ECKART

Metoda TIT ECKART je posebna menjava olja - avtomatski menjalnik namreč potrebuje prav poseben tretma. Menjava olja v avtomatskem menjalniku BMW se tako lahko opravi na prav poseben način, ki pa zahteva tudi nekaj naprednega avtomehaničnega znanja in izkušenj.

Smo pooblaščenci za menjavo olja po metodi Tit Eckart. Posebnost te metode je menjava olja v celotnem menjalniku in tudi v celotnem sistemu hladilnika in pretvorniku navora. Pa veste, zakaj je ravno to najpriporočljivejša menjava olja? Avtomatski menjalnik namreč zahteva veliko bolj izpopolnjene servisne procese kot ročni. Tako pri tem tipu menjave v menjalniku ne prihaja do mešanja novega s starim oljem. 

Za vaše vozilo smo poleg menjave olja pripravili tudi druge servisne storitve. Vaš avto vedno dobro pregledamo in tako ugotovimo, kateri poseg bi bil najprimernejši. Pri nas izvajamo popravila in obnovitve menjalnikov ali pa vam starega zamenjamo z novim. Medtem ko bo vaš avtomobil v naših dobrih rokah, pa boste vi svoje obveznosti lahko nemoteno opravljali dalje s pripadajočim nadomestnim vozilom.
 

Pošljite povpraševanje ali nas pokličite:

Email: info@ac-tit.si

Servis: 031 399 199

Prodaja: 051 299 199